Култура

Втор ден меѓународна научна конференција за примената на Законот за употреба на јазиците

Во Скопје денеска продолжува тридневната меѓународна научна конференција „Многујазичноста и предизвиците на примената на Законот... Прочитај повеќе тука...Култура – А1он

Што да правите во Скопје ОВОЈ ВИКЕНД

Доброутро сончеви скопјани што секаде со вас носите сонце, и вам накострешени скопјани што секаде со вас носите костреши. Како сте... Прочитај повеќе тука...Култура – Слободен печат

Предавање за психологијата на византиската икона низ делата на руските зографи

Предавање „Психологија на византиската икона низ делата на руските зографи“ ќе биде одржано вечер во организација на Рускиот центар... Прочитај повеќе тука...Култура – Република