Колумни

АХТУНГ, АНГЕЛА

Техничкиот премиер Оливер Спасовски се чуди како не може да се најде одговорен зошто снема обрасци за пасоши. И јас The post АХТУНГ,...

Продавам работно место

Пронаоѓањето на квалитетен кадар е многу повеќе од само постирање оглас за вработување, многу повеќе од само плата. Договорот за... Прочитај повеќе тука...Faktor.mk

Кратка историја на пасошот

Првите патни исправи во Европа се појавуваат кон крајот на средниот век и тоа во Англија. Пасоши, со цел да им го помогне на своите... Прочитај повеќе тука...Колумни – Слободен печат

КОЛЕ МАНЕВ: Просјаците од Северна

Коле МАНЕВ Како граѓанин, имам обичај да ги наблудувам секојдневните  културни, социјални, економски, но посебно, и со големо... Прочитај повеќе тука...Колумни – Denesen.mk