Балкан

„Корковадо”: Грејдерите за потребите на Армијата на РСМ не се исти со оној продаден во Србија

– Српска компанија „Корковадо”, преку која беа набавени машини-грејдери за потребите на Армијата, денеска ги демантираше тврдењата... Прочитај повеќе тука...Балкан – 24 Инфо

УНХЦР: Грција да реагира на шокантните и недостојни услови во кои живеат мигрантите

Високиот комесар за бегалци при ООН, Филипо Гранди, денеска ја повика Грција, со поддршка од Европа, да реагира на „неодржливата... Прочитај повеќе тука...Регион – Слободен печат

Православните цркви длабоко поделени: БПЦ нема да има претставник на Саборот на патријарси

Светиот синод на Бугарската православна црква соопшти дека нема да испраќа свој претставник на Саборот на патријарси во... Прочитај повеќе тука...Балкан – Република